Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları ve Et Ürünleri Tebliği (No: 2018/52)

  • Mevzuat Tarihi29.01.2019
  • KurumTarım ve Orman Bakanlığı

Bu Tebliğ; çiğ et, kıyma, kanatlı kıyma, hazırlanmış et karışımları, mekanik ayrılmış kanatlı eti ve et ürünlerinin tekniğine uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması ve piyasaya arzına ilişkin hususları belirlemek amacıyla yürürlüğe konmuş olup, çiğ et, kıyma, kanatlı kıyma, hazırlanmış et karışımları, mekanik ayrılmış kanatlı eti ve et ürünlerini kapsar. Buna karşın, et özütleri, eritilmiş hayvansal yağ, don yağı, jelatin, tuzlanmış veya kurutulmuş kan, tuzlanmış veya kurutulmuş kan plazmasını kapsamaz.

Mevzuata Erişmek İçin Tıklayınız


İlgili Kanun:

Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu


Yorumlar