Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği (No: 2022/7)

  • Mevzuat Tarihi19.04.2022
  • KurumTarım ve Orman Bakanlığı

Bu Tebliğ; baharatın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, depolanması, nakledilmesi ve piyasaya arz edilmesi aşamalarında taşıması gereken özelliklerini belirlemek amacıyla çıkarılmış olup, öğütülmüş, ufalanmış ve bütün haldeki baharatı ve baharat karışımlarını kapsar. Baharat ile birlikte nişasta, un, maya özütü gibi baharat harici bileşenler de içeren tavuk harcı, köfte harcı ve benzeri harç ve karışımları kapsamaz.

Mevzuata Erişmek İçin Tıklayınız


İlgili Kanun:

Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu


Yorumlar