Unlu Mamuller Üretim Yerinde Ekmek Üretimi Hk.

  • 22.11.2018 M*** C***
  • ********* ****** Akçakoca Belediyesi

Soru

Hocam hayırlı günler, İki katı konut alt katı ticaret Yapı kullanım belgesi bulunan yerin ticaret bulunan giriş katına Unlu Mamuller Üretim Yeri açılmak istenmektedir. Yönetmelik Ek-2 Üçüncü Sınıf GSM bölümü 6/10'a göre hamur, yufka, bazlama, simit, poğaça, kadayıf, mantı, pasta, börek vb. unlu mamullerin üretimi yapılan yerlerin 3 Sınıf GSM olarak ruhsatlandırılması gerektiği belirtilmektedir. 1. Mükellef yönetmelikte belirtilen üretim mamullerinin haricinde yönetmelikte belirtilmeyen çeşit ekmek (Üzümlü,cevizli,zeytinli vb. ) üretmek istediğini beyan etmiştir. Yönetmelikte geçmeyen bu tür ekmeklerin üretimi Unlu Mamuller ruhsatı ile yapabilir mi? 2. Eğer çeşit ekmek üretebiliyor ise tali faaliyetinde belirtilmeli mi? Unlu mamuller Üretim ruhsatı tanzim edilmesine rağmen, çeşit ekmeğin haricinde normal ekmek üretimi yaptığı tespiti halinde ne gibi işlemler yapmalıyız? Teşekkürler hayırlı çalışmalar.

Cevap

Yetkisiz Erişim!


Bu içeriği görüntüleme yetkiniz bulunmamaktadır. Sitemizde yer alan içeriklerin tamamına sınırsız erişim ile ilgili bilgi almak ve sınırsız erişim hakkına sahip bir üyelik paketine geçiş yapmak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Ara: +90 (312) 473 84 23

[email protected]

Cevaplayan: MTS Yayın Kurulu

İlgili Kanun

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanun


Yorumlar