Fırınlarda Metrekare Şartı
- 06.03.2017 T*** Y***
- ********* ****** Germencik Belediyesi
Soru
Hocam kolay gelsin. Bir vatandaş Tapunun Aydın İli, Germencik İlçesi, Hürriyet mahallesi, 214 ada 242 parselde bulunan taşınmazın zemin kat dükkanında fırın işletmeciliğine devam etmek istediği belirtilmiş olup, gerekli olan iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı başvurusunda bulunulmuştur. Bahse konu parsel üzerinde bulunan taşınmazın Yapı kullanma izin belgesi 21.01.1994 tarih ve 95/29 belge numarası ile düzenlenmiş olup, yapı kullanma izin belgesi açıklamasında zemin kat dükkan olarak belirtilmiştir. Ruhsat eki projede ise bu alan fırın olarak belirtilmektedir. 10/8/2005 tarih ve 25902 no ile resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin "Ek-2 Gayri Sıhhi Müesseseler Listesi C-)Üçüncü Sınıf Gayri Sıhhi Müesseseler 6.19 bendinde yer alan (Değişik: 19/3/2007-2007/11882 K.) Günlük üretimi 1000 kg/günden az olan ekmek, sade pide ve ekmek çeşitleri üreten büyükşehir belediyesi sınırları içinde en az 250 m2, büyükşehir belediyesi olmayan illerde en az 200 m2, köy,belde ve ilçe belediye sınırları içinde en az 100 m2 olması zorunlu yerler", hükmü amirdir. Yapı kullanma izin belgesinde 92 m² ve kullanım amacı dükkan olan ancak 21.01.1994 tarihinde onaylanan ruhsat eki mimari planında fırın olarak görülen yer için fırın ruhsatı düzenlenip, düzenlenemeyeceğini hususunda bilgi verir misiniz?
Cevap
Yetkisiz Erişim!
Bu içeriği görüntüleme yetkiniz bulunmamaktadır. Sitemizde yer alan içeriklerin tamamına sınırsız erişim ile ilgili bilgi almak ve sınırsız erişim hakkına sahip bir üyelik paketine geçiş yapmak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Ara: +90 (312) 473 84 23
Cevaplayan: MTS Yayın Kurulu
Yorumlar