Alkol ve Alkollü İçki Tesislerinin Haiz Olmaları Gereken Teknik Şartlar, Kurulmaları, İşletilmeleri ve Denetlenmelerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğin 21 inci Maddesinin Uygulanması ile İlgili Kurul Kararı

  • Mevzuat Tarihi11.12.2013
  • KurumTütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu

ALKOL VE ALKOLLÜ İÇKİ TESİSLERİNİN HAİZ OLMALARI GEREKEN TEKNİK ŞARTLAR, KURULMALARI, İŞLETİLMELERİ VE DENETLENMELERİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDAKİ YÖNETMELİĞİN 21 İNCİ MADDESİNİN UYGULANMASI İLE İLGİLİ TÜTÜN VE ALKOL PİYASASI DÜZENLEME KURULU KARARI

Karar No: 7666                                                                                                    

Karar Tarihi: 11/12/2013

Resmi Gazete: 21 Aralık 2013 / 28858

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu;

A- 26/9/2002 tarihli ve 24888 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Alkol ve Alkollü İçki Tesislerinin Haiz Olmaları Gereken Teknik Şartlar, Kurulmaları, İşletilmeleri ve Denetlenmelerine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğin 31/12/2002 tarihli ve 24980 sayılı, 30/12/2003 tarihli ve 25332 sayılı, 7/11/2006 tarihli ve 26339 sayılı, 12/7/2007 tarihli ve 26580 sayılı, 4/4/2013 tarihli ve 28608 sayılı Resmî Gazete’lerde yayımlanan Yönetmeliklerle değişik 21 inci maddesi gereğince 2014 yılında, tesis kurma izni, üretim izni ve proje tadilat izni bedellerinin aşağıdaki şekilde uygulanmasını,

“Tesis kurma izin bedeli, distile alkollü içki işletmelerinde her bin litre proje kapasitesi başına 65,25 TL; şarap, meyve şarabı, aromatize şarap, aromatize şarap bazlı içki ve aromatize şarap kokteyli işletmelerinde, her bin litre proje kapasitesi başına 6,50 TL; bira işletmelerinde, her yüz bin litre proje kapasitesi başına 326,32 TL olarak hesaplanır. Başvuru sırasında hesaplanan bedelin dörtte biri, tesis kurma izni verilirken bakiyesi tahsil edilir.”

B- Bu Kararın Resmî Gazete’de yayımlanmasını,

Karar altına almıştır.


Yorumlar